VIDEO: “Pinochio” de Poieni. Primarul comunei prins cu minciuna

gheorghe boca

Scandalul apei contaminate cu E. coli din localitatea Valea Drăganului l-a prins pe Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni, cu pantalonii în vine. Acesta a mințit fără să clipească în plenul ședinței de Consiliu local afirmând că apa oferită populației prin rețeaua publică locală are cele mai bune calități, fiind chiar mai bună decât apa tratată din localitatea Bologa.

De aproape 10 ani locuitorilor, turiștilor, elevilor școlii din localitatea Valea Drăganului le este servită la robinet apă menajeră. În această toamnă s-a descoperit că apa din rețeaua publică este contaminată cu E. Coli.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Apa din Valea Drăganului, CONTAMINATĂ cu bacterii E-coli

Chestionat în timpul ședinței de CL de unul dintre consilieri, edilul a susținut vehement că au fost prelevate probe de apă din rețeaua ce alimentează o parte din locuitorii din Valea Drăganului în data de 20 august chiar de către reprezentanții Companiei de Apă Someș S.A. Totdată potrivit afirmațiilor primarului, analiza probelor ar fi fost făcută în laboratorarele CAS.

Afirmațiile primarului Gheorghe Boca în timpul ședinței de CL, VEZI VIDEO.

După apariția în spațiul public a imaginilor video din timpul ședinței de Consiliu local, InfoCluj.eu a solicitat un punct de vedere oficial al CAS pentru a afla dacă în data de 20 august, conform spuselor primarului, au fost realizate analize ale apei provenite din rețeaua publică a localității Valea Drăganului.

CITEȘTE ȘI: DSP: Rețeaua de apă "potabilă" din Valea Drăganului NU are autorizație sanitară

Prin răspunsul oferit, conducerea companiei a contrazis vorbele primarului mitoman. Reprezentanții CAS susțin că NU au fost prelevate probe de către reprezentanții CAS și mai mult decât atât, în data de 20 august, NU au fost realizate analize ale apei din rețaua din Valea Drăganului în laboratoarele companiei.

FOTO răspuns CAS:

raspuns CAS

Singura analiză a unor probe de apă în zona Valea Drăganului realizată de CAS a fost prelevată în data de 1 martie 2022.  Foarte important de reținut: probele prelevate au fost din pânza freatică NU din rețeaua publică, cea care trebuia să furnizeze apă potabilă conform peroiectului atribuit  în 27 decembrie 2007.

licitatie apa potabila valea draganului

Cel mai probabil că Gheorghe Boca, atunci când a afirmat că apa din localitatea Valea Drăganului are o calitate superioară  celei din localitatea Bologa, s-a referit, cel mai probabil, la rezultatul analizei din luna martie, nu din 20 august.

P.S. - 1: De ce aveți nevoie domnilor procurori să vă autosesizați cu privire la punerea în pericol a vieții și sănătății populației ?!

( Art. 360 Infectarea apei (1) Infectarea prin orice mijloace a surselor sau rețelelor de apă, dacă apa devine dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.)

Furnizarea apei menajere cu E. coli într-un proiect finanțat ca fiind proiect de apă potabilă e un lucru normal domnilor procurori?

P.S. - 2: “Proiect introducere apă potabilă în localitatea Valea Drăganului” Cine și-a asumat costul lucrărilor și cine răspunde pentru recepția lor ? Există un grafic al lucrărilor? Există un proces verbal de recepție?

atribuire conract apa potabila

P.S. -  3: Turiștii care doresc să închirieze cabane pe Valea Drăganului ar fi bine să intrebe proprietarii acestor cabane dacă apa este din rețeaua contaminată cu E. coli.

P.S. - 4:  Câte unități de cazare, alimentație publică sau chiar medicale a verificat DSP-ul și DSV-ul în ultimii 5 ani?  Cum funcționează, cum au obținut autorizație acele unități conectate la rețeaua de apă administrată de Primăria comunei Poieni din moment ce rețeaua nu are avizul DSP?

 

Category

aeroport

victoria